Helyi közélet

2010.11.14. 14:03

Géptervezők és Termékfejlesztők XXVI. Szemináriuma

<p>Miskolc - Nagy érdeklődés kísérte a Gépipari Tudományos Egyesület, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Géptervező Szakosztálya, az MTA Miskolci Akadémiai Bizottsága (MAB) és a Miskolci Egyetem Gép- és Terméktervezési Tanszék közös szervezésében november 11–12 . között a MAB székházában megtartott Géptervezők és Termékfejlesztők XXVI. Szemináriumát.</p>

Dr. Kamondi László, a Miskolci Egyetem Gép- és Terméktervezési Tanszék tanszékvezető egyetemi docens Ph.D. nyitotta meg csütörtökön a jeles eseményt, majd sorra következtek a színvonalasabbnál színvonalasabb előadások, a két nap alatt összesen 45. A teljesség igénye nélkül, így például dr. Döbröczöni Ádám, a Miskolci Egyetem Gép- és Terméktervezési Tanszék egyetemi tanára A Gépelemek Tanszéke fennállásának 25 éves jubileuma 2010-ből tekintve címmel fejtette ki véleményét. De szó esett a terméktervezés csapdáiról, az ipari termék- és formatervező BSC képzés lehetőségeiről, avagy az állandó zárószög feltétele görgős szabadonfutóknál, a hullámhajtómű áttétel tartományának kiterjesztéséről és a testek rugalmas alakváltozásán alapuló mechanizmusokról. Urbán Erika, a Miskolci Egyetem, Gépészmérnöki és Informatikai Kar BSC hallgatója pedig Jedlik Ányosról, a méltatlanul elfelejtett tudósról értekezett. A Géptervezők és Termékfejlesztők XXVI. Szemináriuma pénteki zárónapján összefoglalták a tapasztalatokat és megfogalmazták a jövőbeli elképzeléseket, terveket is. 

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában