Helyi közélet

2010.11.08. 15:07

Felvilágosítás: eső előtt köpönyeg

<p>Miskolc - Balesetmegelőzési napot tartottak a Szent Imre általános iskolában.</p>

Hétfőn délelőtt játékos foglalkozást tartott a miskolci Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola aulájában dr. Gaskó Bertalan alezredes, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának vezető, az iskola rendőre, és Keresztes Lajos hadnagy, a Miskolci Rendőrkapitányság balesetmegelőzési főelőadója.

Fontos a gyakorlat is

A foglalkozáson negyedik osztályos kisdiákok vettek részt, és megismerkedhettek a rendőri karjelzésekkel, jelzőlámpákkal és az alapvető közlekedési jelzőtáblákkal. Az aulában rögtönzött útkereszteződésben kicsiben, de gyakorlatban sajátíthatták el a biztonságos közlekedés alapjait. Megnyitó beszédében Kmeczkó Gyuláné iskolaigazgató elmondta, hogy a gyerekeket általában szüleik viszik iskolába, illetve kísérik haza onnan, egyre közeledik az az idő, amikor – gyalogosan vagy kerékpáron – már önállóan is részt fognak venni a forgalomban, ezért mindenképpen fontosnak tarja a környezetismeret órán elméletben már átvett szabályok gyakorlati oldalának bemutatását. A balesetmegelőzési napon ajándékot kaptak azok a negyedikesek, akik válaszolni tudtak a rendőrök kérdéseire.

Diszkóbalesetek

A hetedik és nyolcadik évfolyamosokat már másképpen kell megfogni, bennük a játékos foglalkozás már ellenérzést keltett volna, ezért ők egy vitaindító filmet néztek meg, ami egy diszkóbaleset előzményeit, körülményeit dolgozta fel, majd a közös filmnézés után együtt vonták le a történetből leszűrhető tapasztalatokat. Bár a 13-14 éves kiskamaszok még szerencsére ritkán járnak egyedül éjszaka szórakozni, dr. Gaskó Bertalan mégsem érzi korainak a diszkóbalesetekről beszélni velük, ugyanis „a bajt azelőtt kell megelőzni, mielőtt bekövetkezne”, mondta, vagyis az a jó, ha a gyerekek már időben tisztában vannak a diszkóbalesetek okaival, és hogy miként előzhetik meg, kerülhetik el azokat.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában