Helyi közélet

2010.11.03. 18:55

Bíróság előtt a gyermekét molesztáló apa - RTL Híradó

<p>Elkezdődött a büntetőpere annak dombrádi apának, aki a vádirat szerint éveken át erőszakoskodott most kilenc éves kislányával.</p>

A szerdai tárgyalás a vád ismertetésével kezdődött, ám a bíró ezután zárt tárgyalást rendelt el. A családfőt a felesége jelentette fel, a tárgyaláson azonban a családból senki nem volt ott. Ha a vádakat bizonyítottnak találja a bíróság, a férfi akár 10 év börtönt is kaphat - számolt be az RTL Híradója.

Egyre többször teszenek feljelentést gyerekeket ért szemérem elleni erőszak és a megrontás miatt. A rendőrségen több száz ilyen ügyről tudnak. A kriminológiai intézet szerint viszont ez csak töredéke a valóban megtörtént szexuális bűncselekményeknek. A többség nem tesz feljelentést, pláne ha családon belül történik. Pedig ebből is sok van, csak idén már 42 feljelentés érkezett.

Az egyik legbrutálisabb ügyben a borsod megyei főügyészség nemrég emelt vádat. Egy család felnőtt tagjai, az apa, az anya és a nagyapa éveken át közösen zaklatták a négy kisfiút. Szexuális aktusokra kényszerítették és megverték őket. Két éve nevelőszülőkhöz kerültek, csak nemrég mondták el mi is történt velük.-

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában