Helyi közélet

2010.11.04. 15:43

Beindultak a szökőkutak a miskolci Erzsébet téren

<p>Miskolc - A rekonstrukció alatt álló miskolci Erzsébet tér ugyan még nincs átadva, és továbbra is munkaterület, azonban a szökőkút "próbaüzemét" csütörtökön megejtették a kivitelezők.</p>

Több alkalommal is beszámoltunk róla, hogy az úgynevezett IVS 1 program keretében újul meg a miskolci Erzsébet tér a megyeszékhely belvárosában. A Kossuth-szobrot is magába foglaló tér új burkolatot kapott, cserélik az utcabútorokat, korszerűsítik a tér kivilágítását, kibontották a Szinva patak ezen szakaszát, amire hidat építettek és térszintbe került szökőkút.

Ez utóbbi "próbaüzemét" csütörtökön ejtették a kivitelezők. A "mutatvány" sok arra sétáló miskolci figyelmét is felkeltette. Mint ahogyan az is, hogy a Kossuth szobor talapzatába jövő márciusban az ovisok és a kisiskolások a nemzetiszínű zászlóikat már nem nagyon fogják tudni betűzni, ugyanis a "földes" részt lefedték.
A 72 millió forintos beruházás munkálatai a tervek szerint október 15-ére fejeződtek volna be, ám november 4-én még munkaterület volt Miskolc talán legszebb tere.

- JLI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában