Helyi közélet

2010.11.10. 13:06

Az egyik munkás sokkot kapott Sárospatakon

<p>Sárospatak - A tragikus baleset után csütörtökön újraindul a munka a sárospataki egészségház építésénél.</p>

Szerdán délelőtt is a kedd délutáni tragikus baleset foglalkoztatta a sárospatakiakat. Sokan keresték fel a balesethelyszínét.

– Itt dolgozom a rendelőben – mondja dr. Rihmer Antal pszichiáter. – Egyszerűen megdöbbentő, ami történt. Nagyon sajnálom az áldozatot és a családját. Azt mondják, nem pataki munkás volt, a megye más részéről jött.

– Ott volt mellette a fia is – teszi hozzá Oláh József sárospataki önkormányzati képviselő. – Együtt dolgoztak a gödörben, engedték be az alapozáshoz a betont. Hogy miért szakadt le a betonágyú, egyelőre rejtély. Az ilyesmi egy pillanat alatt történik, nincs idő félreugrani.

A környéken lakók szerint a baleset bekövetkezése után az egyik munkás sokkot kapott a látványtól. Eldobta a sisakját és rángatózott. A szerencsétlenül járt munkás fiát órákig próbálták vigasztalni és a betonágyús kocsi sofőrje is vigasztalhatatlan volt.

Nincs nyilatkozat

Az építkezés területén néhány munkás lézeng csak. Nem ismerték az áldozatot, mert más brigádban dolgozott, nem tudnak róla semmit. Talán az építésvezető többet mond – tanácsolják –, menjek be a bódéba.

Az építésvezető is rosszkedvű. Nincs felhatalmazása arra, hogy nyilatkozzon. Némi rábeszélésre arra hajlandó, hogy felhívja a főnökét. Rövid beszélgetés után megegyeznek abban, nem nyilatkoznak, megvárják a hivatalos vizsgálat végeredményét. Elég baj nekik ez a tragédia, hogy elvesztettek egy embert. Nem ez az első munkájuk Sárospatakon, nemrég fejezték be az egyik óvoda átépítését, ott semmi gond nem volt. Annyit azért elmond az építés vezetője, hogy csütörtökön folytatják a munkát a területen.

Aros János, Sárospatak polgármestere érdeklődésünkre elmondta, felvette a kapcsolatot a kivitelezővel és kérte, statikus segítségével vizsgálják a területet, van-e valahol omlásveszély vagy más balesetveszélyes forrás, és tegyenek meg mindent azért, hogy ne történhessen meg hasonló eset.

- BG -


Munkagödörben lelte halálát Sárospatakon

eszak | 2010.11.09 15:18
Sárospatak - Halálos munkabaleset történt a sárospataki rendelőintézet bővítési munkálatai közben kedden kora délután.

Betonágyú szakadt egy munkásra Sárospatakon, a férfi meghalt

fuggetlen | 2010.11.09 14:45
Sárospatak - Agyonütött egy ötven év körüli munkást a leszakadó betonágyú Sárospatakon egy építkezésen kedden, kevéssel két óra előtt. A mentők közel egy órán át küzdöttek a sérült ember életéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában