Helyi közélet

2010.10.10. 10:48

Támfal helyett ablakot cseréltek

<p>Miskolc - Újra önkéntesek a Szimbiózis Alapítványnál: ezúttal sajtómunkások cseréltek ablakot.</p>

Gyorsan megtanulták az önkéntesek szombaton, hogy kell ablakot cserélni, csiszolni, szigetelni, majd visszailleszteni a helyére. A szakemberek először elmagyarázták nekik a folyamatot, majd ők következtek. Hajtotta őket a lelkesedés, hiszen tudták, csaknem 30 rászorulónak segítenek munkájukkal.

A Szimbiózis Alapítvány Forgács utcai otthonába ugyanis újra önkéntesek érkeztek szombaton, ezúttal is a Habitat for Humanity szervezésében. Ezúttal a sajtómunkatársait kérték meg, szánják a szombatjukat önkéntes munkára. A legtöbben a Metropol újság szerkesztőségéből érkeztek Miskolcra.

Az eredeti terv az volt, hogy az alapítvány Baráthegyi farmján dolgoznak, a nyári árvízben megsérült támfalat erősítik majd meg. A hét eleji esőzések azonban ezt a tervet keresztül húzták, de a segítség így sem veszett kárba. A 12 önkéntes ugyanis a Forgács utcai épület nyilászáróit újította fel, hogy a tél beállta előtt ezzel már ne legyen gondja az alapítványnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában