Helyi közélet

2010.10.26. 14:04

Pácinban megszűnt a belvízveszély

<p>Pácin - Háromszáz méteres csövön vezették el a veszélyeztetett területekről a vizet.</p>

A Bodrogközben a nyár folyamán nem az áradás okozta a legnagyobb gondot, hanem a belvíz és a talajvíz szintjének emelkedése. Pácinban emiatt egész nyáron folyamatosan védekezni kellett.

Elhúzódó védekezés

– Ez a védekezés egészen október végéig elhúzódott – mondta Barati Attila, Pácin polgármestere. – A magas talajvíz miatt egy közepes esőzés után gyakorlatilag több lakóházat is fenyegetett a víz. Az iskolával szembeni önkormányzati területen egészen az elmúlt napokig védekezni kellett, mert egy-egy nagyobb esőzés után az iskola udvarán is megjelent a belvíz, nem tudtunk szabadtéri testnevelésórákat tartani és az udvarra sem nagyon tudtak kimenni a gyerekek. Emellett három házat is folyamatosan fenyegetett a belvíz. A sátoraljaújhelyi tűzoltóságtól kaptunk kölcsönbe egy nagyteljesítményű szivattyút és egy háromszáz méteres csövön keresztül vezettük el a belvizet erről a területről. A védekezési munkákkal a napokban tudtunk végezni, így most már elmondhatjuk, hogy Pácinban egyetlen ház sincs már veszélyben. Reméljük, az ősz már megkímél minket attól, hogy ismét a védekezésre kelljen fordítanunk az erőnk nagy részét. A védekezési költségek ezen a területen megközelítették a 200 ezer forintot.
-BG-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában