Helyi közélet

2010.10.05. 12:56

MVK-ellenőrre és buszvezetőre támadtak Borsodban

<p>Miskolc, Tiszaújváros - Miskolcon egy jegyellenőrre, míg Tiszaújváros és Sajószöged között egy autóbusz vezetőjére támadtak rá feladatának teljesítése során hétfőn. Az elkövetőket a rendőrség mindkét esetben őrizetbe vette.</p>

Egy miskolci autóbuszon október 04-én délben a helyi közforgalmi vállalat jegyellenőre napi munkáját végezte, melynek során egy 63 éves miskolci férfi tettleg bántalmazta őt. A revízióval egyet nem értő utas az ellenőr bal csuklóját megpróbálta kicsavarni, majd ezt követően torkát megszorította és ökölbe szorított kezével megpróbálta megütni. A támadó ezt követően az Avasi városrészben a buszról leszállva a helyszínről eltávozott, de az időközben értesített rendőrjárőrök a megállótól nem messze elfogták és a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították.

Október 04-én 18.35 órakor a 35. sz főúton Tiszaújváros felől Sajószöged irányába tartó menetrendszerinti helyközi járaton három férfi az indulást követően - elmondásuk szerint, mert az egyikük kezében tartott pálinkásüveg egy kanyarban eltörött - folyamatosan veréssel fenyegették a vezetőt. A bejelentés alapján helyszínre kiérkező járőrök a 79 és 36 éves nagycsécsi, valamint a 40 éves kesznyéteni randalírozót a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra előállították.

Az elkövetőkkel szemben - bűnügyi őrizetbe vételük elrendelése mellett - a Miskolci-, valamint a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Információs háttér:

A Büntető Törvénykönyv (Btk) a közfeladatot ellátó személyek közé sorolja többek között a taxisokat, a tömegközlekedés dolgozóit, mentőszolgálat tagjait, az egészségügyi dolgozókat, a pedagógusokat, a tűzoltókat, a nyilvántartásba vett egyház tagjait, szociális munkásokat. A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetőjét a Btk. alapesetben három évig terjedő, míg csoportos elkövetés esetén akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A hivatalos személyekre vonatkozó fokozott büntetőjogi védelmet a jogalkotó kiterjesztette a közfeladatot ellátó személyekre, akiknél ezt az általuk betöltött munkakör közérdekű volta és jelentősége indokolta.

- A Miskolci-, valamint a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságok tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában