Helyi közélet

2010.10.01. 08:45

Miskolc nagy könyve: 220 épület, 1520 fotó

<p>Miskolc - Miskolc belvárosa; Házak, emberek, történetek címmel jelent meg Dobrossy István és Barna György új könyve.</p>

Mi van a 333 oldalas, A/3-as méretű könyvben? 220 belvárosi épület, 1520 korabeli fotó, 500 sajtóreklám, 160 híres ember – továbbá a szerzők lelkesedése, hozzáértése és tudása. A miskolci belváros másfél évszázadát feldolgozó mű összeállítása, megszerkesztése a szerzőpárostól 1 évet vette igénybe.

Ám kellett hozzá 40 évnyi tudásuk, s 60 évnyi miskolci létük, hogy ki merjenek állni vele, hangzott el a szerdai ünnepélyes könyvbemutatón. A könyv a Miskolc Holding támogatásával készült, 500 példányos díszkiadásából (ára 35 ezer példány) már csak 60 van, a többi előjegyzésben elkelt, elsősorban a város cégei vásároltak belőle.

Az egyszerűbb kivitelű másik 500 példány 20 ezer forintért kapható hétfőtől a kiadónál, azaz a Lézerpont földszintjén. Az első díszpéldányt a városnak ajándékozták, s Káli Sándor polgármester vette át a színházbeli rendezvényen, ahol a nézőtéri társalgóban elhelyezett 20 kötetbe a meghívottak is belelapozgathattak.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában