Helyi közélet

2010.10.08. 08:46

Miért "limitált" a Diósgyőr-könyv?

<p>Olvasónk kérdezte: mit kell érteni azon, hogy a DVTK Centenárium könyv limitált példányszámban jelent meg?</p>

Két hete jelentették be a szerzők (dr. Nagy János, Sike Gábor, Berecz Csaba), hogy elkészült a DVTK Centenárium nevet viselő könyv, amely a diósgyőri labdarúgás száz esztendős történetét dolgozta fel. A több száz képpel illusztrált, exkluzív kiadványt limitált szériában nyomtatták, és nem került kereskedelmi forgalomba, csupán a diósgyőri klubházban vásárolható meg. Hogy mi ennek az oka? Erről kérdeztük a könyv egyik íróját.

– Ahogy a DVTK száz esztendős történelmét, így a könyv megszületését is nagy küzdelem jellemezte – mondta Sike Gábor. – Az eredeti szándék az volt, hogy a klub századik születésnapjára készüljön el ez a kiadvány, és megjelenésében alkalmas legyen arra, hogy ajándékul adható legyen nem csak Diósgyőr szurkolók számára, hanem DVTK szurkolók által másoknak is, tovább víve ezzel a diósgyőriséget, azt az eszmeiséget, amit számunkra, diósgyőri kötődésű emberek számára ez a klub jelent. Sajnos, különböző okok miatt nem sikerült február 6-án megjelentetni a könyvet, de elkészült, és annak ellenére kiadásra került, hogy a megjelentetéséhez beígért anyagi támogatást nem kaptuk meg. Ez az oka annak, hogy ilyen késéssel és csak ötszáz darab kerül értékesítésre. Jelzem: ebből a kontingensből már jó néhány darab gazdára talált. Természetesen mi, szerzők örülnénk a legjobban annak, ha a további példányszám nyomtatáshoz szükséges anyagiak a rendelkezésünkre állnának, de egyelőre nem ez a helyzet. A könyv bemutatója óta sok jó szót kaptunk az első vásárlóktól, ezt ezúton is köszönjük, de az érdem nem a miénk, mi csak lejegyeztük az eseményeket, a DVTK történelmét a játékosok és a szurkolók írták.

BOON-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában