Helyi közélet

2010.10.08. 12:07

Lődüh – Kilőtte a kóbor ebet Ongán

<p>Onga - Vaktában sőt célzottan sem ajánlatos lövöldözni, főleg engedély nélkül nem! Egy ongai idős férfi a napokban kilőtt egy kóbor kutyát, a rendőrség eljárást indított vele szemben.</p>

A Miskolci Rendőrkapitányság ügyeletére érkezett bejelentés szerint lövöldöznek Ongán. Az azonnal kiérkező járőrök azonban megállapították, hogy egy helyi férfi adott le két lövést adott egy vélhetően gazdátlan kutyára, amely a helyszínen elpusztult. A hatósági intézkedés során arra is fény derült, hogy kutyakilövő törvénytelenül használta hozzátartozójának engedéllyel tartott sörétes puskáját. Az ongai nyugdíjas azzal védekezett, hogy a kutya már több baromfiját is megette, ezért kényszerült a végzetes tettre.

A Miskolci Rendőrkapitányság visszaélés lőfegyverrel és lőszerrel bűntett miatt indított eljárást, amelyet gyorsított eljárásban bíróság elé állítással tervez befejezni - tájékoztatta a Borsod Online-t Dobi Tamás, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa

Információs háttér:

Büntető Törvénykönyv – Visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel: „Aki lőfegyvert vagy lőszert engedély nélkül készít, megszerez, tart vagy forgalomba hoz… bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában