Helyi közélet

2010.10.12. 15:52

Két-két millió, berendezésre Felsőzsolcán

<p>Felsőzsolca, Miskolc - Három felsőzsolcai család kapott 2-2 millió forintot az árvízkárosultak számláján összegyűlt pénzből.</p>

Ígéretéhez híven átadta a három, nehéz helyzetbe került felsőzsolcai család részére azt a két-két millió forintos támogatást dr. Ódor Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke, amelyet még a szeptember 28-i ünnepélyes alapkő-letételen ígért meg. Mint arról akkor beszámoltunk, a három, árvíz miatt bajba került család a Holcim Hungária Zrt., továbbá Budapest III. kerületének önkormányzata, valamint sok más támogató összefogásának köszönhetően hamarosan új otthonhoz juthat. A kivitelezők a keddi ünnepélyes szerződéskötéskor is megerősítették a Megyeházán: még a tél beállta előtt beköltözhetnek új, még egy esetleges újabb árvíznek is ellenálló otthonaikba.

Dr. Ódor Ferenc beszédében kiemelte: a három berendezett ház, otthon az emberi jó szándék megtestesülése lesz. Mint fogalmazott: „a Holcim a 28 millió forintos támogatásával vitte előre a zászlót, amelyhez sokan tudtunk csatlakozni.

ÉM-SzK

Résztvevők

A három érintett családon túl jelen volt:
Borlói Mátyás és Joó Balázs, a technológiát adó Beston cég képviseletében,
Kiss Attila, a Neo Építészműhely Kft. vezetője,
Hercsik István, a P1-Bau Kft. tulajdonosa,
Pethő Zsolt, a P1-Bau Kft. cégvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában