Helyi közélet

2010.10.28. 13:58

Kitüntették Hajdu Ráfis Jánost

<p>Mezőkövesd - Magas rangú kitüntetést vehetett át október 23-án nemzeti ünnepünk alkalmából Hajdu Ráfis János.</p>

A Mezőgazdasági Gépmúzeum alapítója a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjét Halász János parlamenti államtitkártól vehette át a rangos elismerést.
Október 23-án 11 órakor ünnepi pillanatoknak adott otthont a budapesti Néprajzi Múzeum aulája. Az ünnepségen részt vett Halász János parlamenti államtitkár, Czene Attila sportért felelős államtitkár, valamint Tállai András, az önkormányzatokért felelős államtitkár.

A Himnusz közös eléneklése után Halász János államtitkár mondott köszöntőt. A felemelő gondolatok után dr. Schmitt Pál köztársasági elnök és dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter megbízásából Halász János parlamenti államtitkár adta át nemzeti ünnepünk alkalmából történő kitüntetéseket, a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét, lovagkeresztjét, valamint a Magyar Köztársaság Arany, Ezüst és Bronz Érdemkeresztjét. Az átadó ünnepség zárásaként adták át a közelmúltban a Mount Everesten elhunyt Várkonyi László hegymászó részére adományozott Posztumusz Magyar Sportért Életmű-díjat, amelyet felesége, Várkonyi Beáta vett át.
A mezőkövesdi Hajdu Ráfis János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Múzeumi Igazgatóság tiszteletbeli örökös múzeumigazgatója, a Mezőgazdasági Gépmúzeum alapítója abban a megtiszteltetésben részesült, hogy átvehette a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét. A hónapban 80. születésnapját ünneplő díjazottat nagyon meghatotta ez az elismerés.
- M. Zs. -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában