Helyi közélet

2010.10.27. 09:58

Újra alakult a Tokaji Többcélú Kistérség Tanácsa

<p>Tokaj - A Kistérségi Tanács alakuló közgyűlését október 26-án hívták össze.</p>

Az önkormányzati választások után csak egy településen változott a polgármester személye, Tiszaladányon, ahol Dr. Liszkai Ferencet választották meg a helybeliek. Az alakuló ülés hivatalos napirendje előtt a polgármesterek értékelték a Tokaji Többcélú Kistérségi Társulás munkáját. Az elismerések mellett megfogalmaztak némi kritikát is, főleg adminisztrációs és kommunikációs jellegűt. Valamennyien kinyilvánították, hogy a társulás fenntartását fontosnak tartják, amíg más jellegű kormányintézkedés nem történik. Síkra szálltak amellett is, hogy mindent meg kívánnak tenni annak érdekében, hogy az átalakulás során Tokaj járási szerepkörét fenntartsák.
Ezt követően megválasztották titkos szavazással a társulás elnökét. Egyhangú szavazással Májer János Tokaj polgármestere lett a Tokaji Többcélú Kistérségi Társulás elnöke.
A társulás alelnöknek - szintén egyhangú szavazással - Májer Józsefet Bodrogkeresztúr polgármesterét választották meg.
A pénzügyi–ellenőrzési bizottság elnöke Virág Zoltánné Taktabáj Község polgármestere. Tagjai Kántor Dezső Erdőbénye polgármestere, Baracskai László Tarcal polgármestere valamennyien egyhangú szavazással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában