Helyi közélet

2010.10.27. 16:00

Infopont: magyar-szlovák vízvédelem

<p>Miskolc - Az elmúlt év folyamán a magyar és szlovák vízgazdálkodási szakemberek partneri együttműködés keretében pályázatot nyújtottak be az „intézményi kapcsolatrendszer kiépítése a magyar-szlovák határvízi megállapodás szellemében” címmel.</p>

Az Európai Unió által támogatott pályázat megvalósítása közel 27 millió forintba került és egy évig tartott. A projekt eredményeként a két ország vízügyi szakemberei között a hagyományosan jó partneri kapcsolat elmélyítésén túl, lehetősége nyílt a magyar szakembereknek a szlovák vízgyűjtő terület részletesebb megismerésére, a közös angol szakmai nyelv gyakorlására, valamint az egységes magyar-szlovák-angol vízügyi szótár elkészítésére.

Az idei év májusi-júniusi rendkívüli árvízi eseményei is rávilágítottak az információ áramlás kulcsszerepére és az árvízvédekezés során a közös együttműködés fontosságára, hiszen a magyarországi folyók (Sajó-Bódva-Hernád, Bodrog) vízgyűjtő területének mintegy háromnegyed része Szlovákiában található. A projekt zárásaként egy korszerű információs pontot adtak át az ÉKÖVIZIG központjában szerdán, amely hozzájárul a partnerszervezetek és az érintett ügyfelek naprakész tájékoztatásához és a közös információcseréhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában