Helyi közélet

2010.10.14. 09:15

Gőzerővel halad az építés Felsőzsolcán

<p>Felsőzsolca - Az építtetők közül már szeptember első felében mindenki benyújtotta az 50 százalékos készültségről szóló számlát.</p>

Mint korábban beszámoltunk róla, Felsőzsolcán az árvízi károk helyreállítása nyomán új ház (hagyományos, illetve 14 esetben könnyűszerkezetes) építése mellett 74 károsult döntött. A lakásvásárlók a támogatás teljes összegét megkaphatták, így nem lehet akadálya annak, hogy október 31-éig beköltözzenek új otthonaikba. Az újabb statikai vizsgálatok további 19 házról állapították meg, hogy lakhatatlan vagy gazdaságosan nem javítható, így ezek bontása is elkezdődött. Pótlásuk várhatóan vásárlással lesz lehetséges.

„Az építtetők közül már szeptember első felében mindenki benyújtotta az 50 százalékos készültségről szóló számlát” – tájékoztatott Zsigmond László, a Kós Károly Egyesülés igazgatója. A munkálatok ütemesen folynak, az építkezéseken egyes esetekben arányos elmaradások tapasztalhatóak – egészítette ki. A határidőre várhatóan – egy része már előbb – minden lakóház használatra alkalmassá válik, elkészülhet a „készre jelentés”, melyet műszaki ellenőrzés követ. Az esetleges hiányosságok pótlását követően adják ki a használatba vételi engedélyt – ismertette a folyamatot.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában