Helyi közélet

2010.10.29. 13:34

Elfogták a sírgyalázó tolcsvai sírkövest

<p>Tolcsva - Becstelen anyagi előnyhöz jutott az a tolcsvai sírköves, aki az elmúlt időszakban szerencsi temetőkben több sírt is megrongált.</p>

Az elmúlt hónapokban több bejelentés érkezett a Szerencsi Rendőrkapitányságra, hogy helyi temetőkben el-el tűnnek a nyughelyek ékítő elemei. A tettes által ellopott különböző méretű és anyagú vázák, feszületek, fedlapok nemcsak anyagi kárt, de nehezen feldolgozható megrázkódtatást is jelentettek a hozzátartozóknak.

A Szerencsi Rendőrkapitányság által folytatott nyomozás eredményeként képbe került egy tolcsvai férfi, aki sírkőfelújításból tartotta fenn magát. A gyanú szerint, amikor egy-egy megrendelést felvett a tolcsvai férfi, akkor azokat úgy teljesítette, hogy másoknak kárt okozott. Ha például egy törött vázát kellett felújítania, akkor egész egyszerűen ellopott egy másikat. Olyan is előfordult, ha más kiegészítőt rendeltek nála, akkor a kért virágtartót szintén lelopta egy másik sírról. Voltak olyan példátlan esetek is, amikor nyughelyek fed lapjait vándoroltatta sírról sírra.

A gyanúsított kihallgatása során beismerte és egyben megbánta tettét, s mint mondta kész kártalanítani a sértetteket. A Szerencsi Rendőrkapitányság üzletszerűen, szabálysértési értékre elkövetett lopás vétsége miatt folytat eljárást az elkövetővel szemben - tájékoztatta a Borsod Online-t Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Iroda munkatársa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában