Helyi közélet

2010.10.06. 19:05

Arkán újra szavaznak

<p>Miskolc - Arkán meg kell ismételni az önkormányzati választást, Miskolcon kampánycsendsértés történt.</p>

Szerda délután döntött az önkormányzati választással kapcsolatos jogorvoslati kérelmekről a Területi Választási Bizottság. Amikor dr. Kovács János megyei főjegyzővel, a bizottság elnökével beszélni tudtunk, a 13 ügy közül még csak 9-et tárgyaltak meg. Ezek közül a legjelentősebb, hogy az arkai választás eredményét a bizottság megsemmisítette, ezzel helyt adott az elsőfokú határozat elleni fellebbezésnek. A településen ugyanis az elmúlt hetekben 80-ról 176-ra duzzadt a lakók száma, ami befolyásolta a választás eredményét. A választást 30 napon belül meg kell ismételni abban az esetben, ha addig senki nem támadja meg a határozatot valamely bírói fórumon.

Kampánycsendsértés Miskolcon

A bizottság megállapította azt is, hogy Miskolc egyik választókerületében kampánycsendsértés történt, tehát az ezzel kapcsolatos fellebbezést helybenhagyta. Több településről érkeztek még jogorvoslati kérelmek, melyek a szavaztok újraszámlálásáról, a kisebbségi, polgármesteri és önkormányzati választás eredménynek megsemmisítésének kérelméről szóltak. Ezeket a bizottság elutasította, tájékoztatta portálunkat a főjegyző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában