Helyi közélet

2010.10.03. 20:09

A két megyei listavezető

<p>Sajóörös, Tiszaújváros - Időrendben Sajóörösön, illetve Tiszaújvárosban jelen voltunk két megyei listavezető szavazásánál.</p>

Mengyi Roland (Fidesz-KDNP), mint eddig mindig, Sajóörösön voksolt, kevéssel a déli harangszó után. Bár nem egyedül érkezett, a kocsiból csak ő szállt ki. „Én ahhoz a fiatal politikusi garnitúrához tartozom, aki külön kezeli a politikát a magánéletétől”, mondta.

Szavazólapjainak átvétele után megkérdezte a szavazatszedő bizottságtól, muszáj-e az erre kijelölt helyen ikszelnie, vagy lehet helyben. Válaszul azt kapta: nincs akadálya, csak nem szokás. Mire megjegyezte: „Mostantól szokás lesz, hogy az emberek fel merjék vállalni, amit gondolnak.” Távozóban elmondta: körbejár a megyében, végső állomása a megyeszékhely lesz. Reméli, a választás azt eredményezi, hogy mostantól a megye és a megyeszékhely együtt tud dolgozni.

A megbeszélt időben, délután háromkor gördült a lakóhelye szerinti szavazókör elé autójával Kormos Dénes (MSZP). Előzetesen azt mondta: ő mindig a családja körében szavaz. Most sem egyedül jött: a fiával egymás melletti fülkében töltötték ki az íveket. Megtudtuk: szoktak ugyan a politikáról vitázni, de az értékítéletük közel áll egymáshoz. A fiát még visszavitte Egerbe (ott tanul), majd azt tervezte, hogy több városi szervezethez is benéz. „Legelőször szűkebb hazám központjába, a mezőkövesdi szervezethez. A végső eredmények alakulását Miskolcon figyelem majd, különös tekintettel a délborsodi településekre.” S hogy mit vár a szavazástól. „Kiegyensúlyozott megyei közgyűlést, annak munkájában normális együttműködési kényszert”, fogalmazott.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában