Helyi közélet

2010.09.01. 13:31

Zöld nyíl: részekre osztva

<p>Miskolc - Sikertelenül zárult a Zöld nyíl projekt kommunikációs tendere nyáron, lehet, nem írnak ki újat.</p>

Szeptemberben dől el, hogy kiírnak-e újabb közbeszerzési eljárást a Zöld nyíl projektkommunikációs feladatainak ellátására, tudtuk meg szerdán a projekt igazgatóságától, mindez a közbeszerzési törvény szeptember 15-ével életbe lépő változásával magyarázható. Amennyiben nem lesz új kommunikációs tender, az egyes részfeladatokra, az éves szinten meghatározott pénzügyi kereteken belül, három ajánlat bekérése után lehet szerződést kötni a legalacsonyabb ajánlatot benyújtó pályázóval.

Jelenleg az MVK

Májusban arról számoltunk be, hogy nem járt sikerrel a Zöld nyílvillamosprojekt két közbeszerzési eljárása: sem a járműbeszerzésé, sem a kommunikációé. Mindkettő esetén hirdettek ugyan nyertest, de mindkettőt megtámadta valamelyik vesztes cég a közbeszerzési döntőbizottságnál, így mindkét eljárást előlről kellett kezdeni. Nemrégiben írtunk róla, hogy a villamos közbeszerzése újraindult, ám a kommunikációs tenderről mindeddig nem esett szó. Kérésünkre érkezett a következő válasz: „Az MVK Zrt. kommunikációs tervkoncepciót dolgozott ki, amelynek során figyelembe vette az MVK Zrt. saját erőforrásait is. A tervkoncepció jóváhagyása a szeptemberi Projekt Irányító Bizottsági ülésen kerülhet napirendre.” A projekt kommunikációs feladatait jelenleg az MVK Zrt. végzi, ám ehhez támogatást maximum 8 millió forintig kaphat a közlekedési vállalat éves szinten – mivel a közbeszerzési eljárás sikertelen volt – A többit a cégnek saját forrásból kell finanszíroznia.

- ÉM-HM -


<hr />]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában