Helyi közélet

2010.09.20. 13:57

Totális akcióból ötös - A lyukóvölgyi közbiztonsági program újabb eredményei

<p>Miskolc-Lyukóvölgy - Sikeres és eredményes volt a Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrsének újabb totális akciója, amely a Lyukóvölgy közbiztonságának helyreállítását célozta meg.</p>

Állampolgári igények és szakmai megfontolások támasztották alá azt a totális akciót, amely már ötödik alkalommal mozgósított jelentős rendőri erőket. A területi adottságok miatt úgymond ideális búvóhelye a bűncselekményt elkövető és körözött személyeknek Lyukóvölgy és környéke. A szeptember 14-től 17-ig tartó demonstratív ellenőrzési sorozatot többek között az indokolta, hogy a lakosságot leginkább irritáló jogsértések száma csökkenjen, például a hétvégi ház feltörések, falopások, köztisztasági szabálysértések. Az akció nem titkolt célja: meggátolni a hétvégi házak feltörését, megóvni természeti kincseinket, megfékezni az illegális fakitermeléssel okozott természetkárosítást.

A probléma teljes körű megoldása érdekében a rendőrség a társszervek bevonásával hajtotta végre az akciót. Abban a Polgárőrség, a Városőrség, és a Mezőőri szolgálatok munkatársai is aktív szerepet vállaltak. A totális ellenőrzés sikerét támogatták még a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály quados járőrei, illetve a Miskolci Rendőrkapitányság Kutyás Járőr Csoportja, továbbá kiemelt feladatot kaptak a megyei Bevetési Szolgálat munkatársai is.

A totális Lyukóvölgy akció összegzett eredménye

Összesen 322 rendőri intézkedés történt szeptember 14. és 17. között, melynek során:

  • Mindösszesen 6 férfit bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt állítottak elő a Vasgyári Rendőrőrsre.
  • Hat körözött férfit sikerült kézre keríteni, akikkel szemben a Miskolci Rendőrkapitányság, illetve a bíróság adott ki elfogató parancsot.
  • Különböző járműveket és azok vezetőit 75 alkalommal vontak ellenőrzés alá, így sikerült három ittas vezetőt kiszűrni, akiktől a helyszínen elvették a jogosítványukat egyben szabálysértési eljárás indult velük szemben.
  • Többek között köztisztasági szabálysértés, vagy a KRESZ különböző szabályainak megsértése miatt 92 feljelentéssel éltek a rendőrök, illetve 44 bírságot szabtak ki.

"A tapasztalatok azt mutatták, hogy pozitívan és támogatóan álltak törekvéseinkhez a környéken élők, továbbá a fokozott ellenőrzések során érzethetően csökken a törvénybe ütköző cselekmények száma. Éppen ezért a rendőrség állandó jelenléte továbbra is biztosított a Lyukóvölgyben, hiszen a Mi Rendőrségünk Önökért dolgozik" – mondta Soltész Csaba r. százados, a Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrs parancsnoka.

- A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda -


Ismét totális Lyukóvölgy akció Miskolcon

boon | 2010.09.14 14:27
Miskolc - Állandósultak azok a rendőrségi akciók, amelyek Miskolc-Lyukóvölgy közbiztonságának megerősítését tűzték ki célul. A totális Lyukóvölgy akciót a Vasgyári Rendőrőrs szeptember 14-én "újratöltötte".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában