Helyi közélet

2010.09.28. 16:59

Sokmillós rendelő Hernádvécsén

<p>Hernádvécse - Átadták a közel 39 millió forintból korszerűsített orvosi rendelőt Hernádvécsén hétfőn.</p>

A jól felszerelt, akár folyamatos szűrővizsgálatok szervezésére is alkalmas rendelőben a hátrányos helyzetű encsi kistérség három települése, Hernádvécse, Hernádpetri és Pusztaradvány lakói számára biztosítható a háziorvosi ellátás. A település önkormányzata uniós pályázati forrásból 36 667 000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el, amelyhez közel 2 millió forintos saját erőt biztosított. Az önkormányzat és az érintett települések lakói remélik, hogy a feltételek elég vonzóvá váltak a fejlesztés révén ahhoz, hogy állandó háziorvosra találjanak, aki a praxis működését hosszú távon biztosítaná. A kivitelezést a „Szivárvány-Ép” Kft. (Szerencs) végezte, az Abaúj-Plan Építésziroda és Szolgáltató Bt. (Gönc) tervei alapján. A pályázatot készítette és a projektmenedzseri feladatokat ellátta a Trend Business Kft. (Eger).

ÉM-SzK


Korszerű rendelőt és állandó orvost kaptak

eszak | 2010.09.27 07:55
Hernádvécse - Hernádvécse önkormányzata közel 39 milliós beruházásba kezdett 2009 nyarán, mellyel orvosi rendelőjét kívánta korszerűsíteni. A fejlesztéssel a hátrányos helyzetű encsi kistérség három településének, Hernádvécsének, Hernádpetrinek és Pusztaradványnak betegellátását segítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában