Helyi közélet

2010.09.25. 09:00

Segítőkész fuvarozókat keresünk

<p>Az Észak-Magyarország is beáll a „Csatárlánc” csapatába, amely felvállalta, hogy hosszú távon segíti az árvízkárosultakat.</p>

Egy árvízkárosultaknak a mai napig segíteni próbáló csapat, a Csatárlánc fordult azzal a kéréssel szerkesztőségünkhöz: segítenénk nekik önkéntes fuvarozókat keresni. Ők is önkéntesként végzik munkájukat a tavaszi áradások óta a mai napig, s közvetlenül a bajba került családoknak juttatja el az adományokat, a helyi koordinátorok közvetítésével, egyszerűbb esetben a felajánló és a segítséget kérő összekapcsolásával. A kérések és felajánlások honlapjukon keresztül (www.csatarlanc.com) is követhetők. Az igények jogosságát a Csatárlánc csapata ellenőrzi, ennek megtörténtét feltüntetik az adott kérés mellett.

Köszönömért, háláért

Olyan segítőkész, szabad kapacitással rendelkező fuvarozó cégek jelentkezését várják, akik szívesen végeznének karitatív munkát. Adományozók felajánlásait kellene elszállítani az ország minden részéről – főleg Budapest térségéből – az árvíz sújtotta borsodi településekre, támogatva az ott élőket az újrakezdésben. Nem pusztán egyszeri alkalomról van szó, hiszen egyrészt még várhatóan hónapokig tart az árvízkárosultak segítése (számtalan ház még csak most épül, ház nélkül nem tudnak fogadni adománybútorokat a károsultak); másrészt a Csatárlánc csapata hosszú távon fent szeretné tartani önkéntes segítő szolgálatát. Ám ha csak pár alkalommal tudnának szállítani, azt is köszönettel veszik.

Egyenesen a címre

Eddig úgy oldották meg a dolgot, hogy két-három, egymáshoz közel eső budapesti felajánlóval egyeztettek, a tárgyakat teherautó gyűjtötte össze, és Felsőzsolcára vagy Miskolcra vitte. Szeptembertől azonban rendelkezésükre áll egy  budapesti raktár is, ahová helyi költöztető cég beszállítja az adományokat. Ezeket összegyűjtve, egy nagyobb teherautó vagy kamion rakterében egyszerre lehetne eljuttatni Borsodba. Már havi egy, BudapestMiskolc útvonalon történő szállítás is roppant jól jönne. A segítségnyújtás másik módja a Borsodon belüli bútorcsomagok adott címre történő kiszállítása, illetve a közadomány koordinátorokhoz eljuttatása volna.

Bízunk benne, hogy miként korábban többször is, lesznek az Észak-Magyarország és a Borsod Online olvasói, partnerei között olyan fuvarozók, akik a jól szervezett Csatárlánc számára felajánlják fuvarkapacitásukat. Az adományokat mindig megadott címre kell eljuttatni (nem kell tartani fejetlen adományosztással járó kellemetlenségektől).

ÉM-SzK


A honlapon (www.csatarlanc.com) további információt találnak, illetve betekintést nyerhetnek a Csatárlánc munkájába. A helyi koordinátorok közvetlenül is kereshetők. A főszervező, Karlowits-Juhász Orchidea információja szerint két településen, Ónodon és Felsőzsolcán működik jól a koordinátori munka.

A felsőzsolcai koordinátor Balogh Mária. Elérhetősége: [email protected] vagy 70/611-2520.
Az ónodi koordinátor: Váradi Ágnes, [email protected]

 

Balogh Mária egész véletlenül talált rá májusban egy közösségi portálon böngészve a Csatárlánc honlapjára. Minthogy a párja Felsőzsolcán él (most, hogy összeházasodtak, közös életüket is ott tervezik), mindketten csatlakoztak a segítőkhöz, sőt, ő el is vállalta a koordinátor szerepét.

– Sok embernek segítettünk már, s még szeretnénk. Sajnos raktározási lehetőségünk nem nagyon van, így az is segítség volna, ha a településen belüli szállításra akadna önkéntes jelentkező. Nemrég például Nyíregyházáról kaptunk egy komolyabb adományt, azt is jó volna a megadott címekre eljuttatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában