Helyi közélet

2010.09.01. 10:59

Schirilla miskolci rajtja

<p>"<em>Aki elhagyja magát, azt mások is elhagyják, aki törődik magával, azzal mások is törődnek!</em>" Schirilla György ezt a bölcsességet írta be a Gyermekegészségügyi Központ vendégkönyvébe.</p>

A kedd reggeli rajt előtt dr. Tóth László szakmai igazgatóhelyettes és dr. Sólyom Enikő vezető főorvos fogadta a vendéget. A kopjafára dr. Sólyom Enikő kötötte fel az első szalagot.

A sportember immár 11. alkalommal vállalkozott jótékonysági futásra, amelynek utolsó állomás a budapesti Bethesda Gyermekkórház lesz. Hat megyén át, napi negyven-ötven kilométert teljesítve, 43 városban és lakott területen halad végig, hogy jókedvet és egészséget vigyen mind a beteg, mind az egészséges gyermekeknek. Az egészségeseket arra kéri, hogy fussanak együtt vele az érintett településeken belül. A rajtnál a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola 15 tanulója, valamint a Megyei Kórházban dolgozó Palásthy testvérek (mindketten hosszútávfutók) csatlakoztak hozzá. Az indulásnál jelen lévők tapssal, és „Köszönjük Gyuri bácsi!” feliratú transzparenssel buzdították az ismert személyiséget.

ÉM-SzK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában