Helyi közélet

2010.09.02. 14:27

Nézőpont: Váratlan sulikezdés?

<p><em>Indul az iskola és a forgalmi dugó. A rutinos autósok már számítottak rá, hogy reggelente akár 20 perccel is többet kell a gépkocsijukban tölteni</em>. <strong>Szántó Rita jegyzete.</strong></p>

A forgalom a város több pontján beáll. Normál esetben is, azaz, ha csak az iskolakezdés és az autók „állnak egymással harcban”. Nem beszélve arról, hogy most Miskolcon – már néhány hónapja – a Zöld Nyíl villamosprojekt munkálatai miatt is nehezített pálya jut a sofőröknek.

Az autósok közül volt, aki már jó előre próbálta kitalálni, merre vannak az egérutak, hol lehet kicselezni a kocsisorokat. Feltérképezték, hogy hol vannak útlezárások, hol van útszűkület, illetve merre célszerű az araszolás. Egészen egyszerűen felkészültek a problémára.

Ezek után jogos a kérdés: a forgalom irányítói, azok, akiknek az lenne a feladatuk, hogy megszervezzék a közlekedést, miért nem számítottak arra, hogy az idén is szeptember elsejére esik az iskolakezdés?

- Szántó Rita -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában