Helyi közélet

2010.09.27. 15:24

Önkormányzati választás 2010 | Szegedi Márton szabadlábon

<p>Miskolc - Szegedi Csanád: Kriza Ákos lépjen vissza, hogy Káli Sándor leváltható legyen!</p>

Káli Sándor, Miskolc polgármestere, a szocialisták polgármesterjelöltje személyesen utasította a rendőrséget, hogy koncepciós eljárás során vegyék őrizetbe Szegedi Mártont, a Jobbik Magyarországért Mozgalom polgármester-jelöltjét – mondta hétfőn, a városi rendőrkapitányság előtt megtartott sajtótájékoztatón Szegedi Csanád, a Jobbik Európa parlamenti képviselője. Szegedi Mártont még vasárnap vették őrizetbe a rendőrök, amikor harapófogó segítségével eltávolított egy villanyoszlopról egy olyan, Káli Sándort ábrázoló választási plakátot, ami a Jobbik-jelölt hirdetését eltakarta.

Mint Szegedi Csanád a tájékoztatón elmondta: Szegedi Márton a kemény felületre ragasztott plakát leszerelése előtt bejelentette, sem megrongálni, sem eltulajdonítani nem áll szándékában ellenfele plakátját, azt vissza fogják juttatni Káli Sándornak – ennek ellenére rongálás miatt indítottak ellene eljárást a rendőrök. A polgármester-jelöltet gyorsított eljárásban kívánták bíróság elé állítani, ám a hétfőn megtartott tárgyaláson érdemi döntés nem született, a bíróság a sajtótájékoztató előtt néhány perccel szabadlábra helyeztette Szegedi Mártont. Szegedi Csanád véleménye szerint azért utasította Káli Sándor a rendőrséget Szegedi Márton őrizetbe vételére, mert a közvélemény-kutatások eredményei szerint egyedül ő veszélyezteti újraválasztását – ezért „tisztelettel” arra kérte a Fideszt, hogy léptesse vissza dr. Kriza Ákost, mert a rá leadott szavazatok akadályozhatják, hogy a radikális jobboldal leváltsa Káli Sándort.

ÉM-SZP


Önkormányzati választás 2010 | Plakátleszerelés miatt előállították a jobbikos jelöltet

boon | 2010.09.26 17:37
Miskolc - A rendőrség előállította Szegedi Mártont, a Jobbik miskolci polgármesterjelöltjét, mert az Újgyőri főtéren tartott sajtótájékoztató keretében leszerelte a villanyoszlopról a szocialista polgármesterjelölt és képviselő-jelölt plakátját, melyek alatt jobbikos plakátok voltak.

Bíróság elé állítják a miskolci jobbikos polgármester jelöltet

fuggetlen | 2010.09.26 17:09
Miskolc - A rendőrség szabálysértési őrizetbe vette Szegedi Mártont a Jobbik miskolci polgármester jelöltjét. A rongálással gyanúsított férfit gyorsított eljárá keretében kívánják bíróság elé állítani - közölte a Független hírügynökséggel Dobi Tamás a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa.

Előállították a rendőrök a jobbik miskolci polgármester-jelöltjét - szocialista plakátokat tépett le

fuggetlen | 2010.09.26 14:37
Miskolc - Előállították a rendőrök Szegedi Mártont, a Jobbik miskolci főpolgármester-jelöltjét vasárnap délután, mert egy sajtótájékoztatón letépte a város jelenlegi szocialista polgármesterének választási plakátját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában