Helyi közélet

2010.09.06. 17:47

Önkormányzati választás 2010 | Fidesz: Diktatúra a városi médiumoknál

<p>Miskolc - Napjainkban is megjelenik, a ’50-es évek legsötétebb diktatúráját idézve, a szocialista diktatúra Miskolcon – jelentette ki Zsiga Marcell, a Fidesz országgyűlési képviselője a Városháza előtt tartott tájékoztatón hétfőn.</p>

A városháza cégeként  a Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft. közpénzből három médiafelületet kezel: ezek a Miskolc Tv, a MiNap Online és a MiNap hetilap. A képviselő  kifejtette:az utóbbi hetekben az olvasók megdöbbenve tapasztalhatták,  hogy egyre kevesebb fideszes hír jelent meg ezekben a médiumokban .

Úgy tapasztalják, hogy a Fidesz álláspontját tartalmazó cikkeket előzetesen cenzúrázzák, MSZP-s kampánykiadvánnyá lett az újság. Példaként idézte, hogy Káli Sándor polgármesternek a köztársasági elnökhöz írt a MiNap-ban megjelent nyílt levelére írt reagálásuk csak  fizetett politikai  hirdetésként jelenhetett meg, ugyanakkor  szocialisták azonnal - azonos lapszámban - reagálhattak is rá a lapban. Hogyan juthattak hozzá a megjelenésig kvázi üzleti titkot képező levélhez? - kérdezte a képviselő.

Megemlítette a szeptember 02-i Miskolci TV Híradón belüli 11 perc kontra 48 másodperc MSZP/Fidesz véleményarányt is. A jelenlévő Sebestyén László képviselő hangsúlyozta, hogy az esetek alapján kijelenthető: megfosztják a miskolciakat a hiteles tájékozódás lehetőségétől. Zsiga Marcell elmondta:az ügyben már hétfőn megteszik a megfelelő jogi lépéseket .

ÉM-PGY

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában