Helyi közélet

2010.09.16. 18:42

Önkormányzati választás 2010 | "Az állam dolga: vizet hordani az úszómedencébe"

<p>Sajószentpéter - Csak egy erős magyar állam nyúlhat bele a folyamatokba, például abba, hogy a beszerzési ár alatt ne lehessen értékesíteni – jelentette ki dr. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtöki sajószentpéteri sajtótájékoztatóján, amelyet a Fidesz-KDNP helyi irodájában tartott a kis-és középvállalkozások gazdaságban betöltött szerepvállalásáról.</p>

Az állam feladata nem az, hogy eldöntse mi mennyibe kerüljön, de az igen, hogy kimondja, ha valami tilos, és alapkötelessége a társadalmi problémák orvoslása is. Nem engedheti meg azonban a kereskedelmi ügyeskedést – érvelt dr. Fónagy János. Az állam dolga vizet hordani az úszómedencébe. Sokan azzal vádolják a vállalkozókat, hogy nem elég kezdeményezők, innovatívok. Nem úsznak, csakhogy nincs víz a medencében, vagy azért mert megrepedt a medence fala, vagy elvitték belőle a vizet – fogalmazott az államtitkár. A hazai és a külföldi vállalkozóknak egyaránt az a dolguk, hogy ebben a medencében ússzanak, az állam pedig biztosítja hozzá a vizet. Mindenbe tényleg nem kell beleszólni, a létfontosságú ügyekbe viszont igen!

BGy  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában