Helyi közélet

2010.09.18. 09:11

Nincs veszélyben a Ferenczy

<p>Miskolc - Úgy néz ki, megépül a Ferenczy Sándor Egészségügyi Szakközépiskola tornaterme, legalábbis Melkovicsné Tömösi Katalin, a miskolci önkormányzat kabinetirodájának vezetője bízik benne.</p>

Hosszú hónapokig egy szalmaszálat sem tettek keresztbe a munkások, az okokat a nyáron több cikkben is firtatta lapunk. Most újabb hír ad okot izgalomra: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményben adta hírül, felülvizsgálják a PPP típusú sportberuházásokat, mert elindításukkor nem vették figyelembe a gazdaságosság és a hatékonyság követelményeit, többségük átgondolatlan volt, és nincs összhangban az önkormányzatok pénzügyi teljesítőképességével.

Konkrétumról nem esett szó

Miskolcon egy ilyen beruházás van: a Ferenczyé. Melkovicsné Tömössi Katalin elmondta, kaptak egy levelet nemrégiben a minisztériumtól, amelyben arról kérnek tájékoztatást, hogy milyen PPP-s beruházások vannak a városban, de konkrétumról nem esett szó benne. Szerinte 80 százalékban kész az épület, így már nincs veszélyben az építkezés. Nemrégiben ugyanis a bank és a beruházó megállapodott, így folytatódik az építkezés.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában