Helyi közélet

2010.09.01. 17:46

Nemadomfel Ház Szendrőládon a mélyszegénységben élőkért

<p>Szendrőlád - Átadták szerdán Szendrőládon az úgynevezett Nemadomfel Házat, amely a hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő gyerekek felzárkózását segíti. Az otthon a fogyatékos fiatalok által szervezett, Jobb velünk a világ! 2009-es jótékonysági koncert bevételéből jött létre.</p>

Az otthon fővédnökei, Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége és Mádl Dalma, a korábbi köztársasági elnök felesége is részt vettek a Nemadomfel Ház átadásán. A mélyszegénységben élő gyerekek felzárkózását segíti az otthon, amely az 5-10 éves, hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozik az iskolai órák után. Játékos formában tanítják meg azt, hogyan tudják felfedezni lehetőségeiket, megbecsülni értékeiket, és megtanulják a meghatározó viselkedésmintákat, amit jó esetben egy gyerek a családjától vesz át.

A házat a fogyatékos fiatalok által szervezett Jobb velünk a világ! 2009-es jótékonysági koncert bevételeiből hozták létre. Az erdélyi szerzetes, Böjte Csaba módszerét követve jött létre az otthon, amelyhez a helyi önkormányzat adott épületet. A házat a szülők összefogásával, adományaiból rendezték be.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában