Helyi közélet

2010.09.29. 14:00

Nem viccelt a bliccelő, lefejelte az ellenőrt Miskolcon

<p>Miskolc - Miskolcon megtámadtak egy szolgálatban lévő jegyellenőrt. A büntetőeljárás során jogi jelentőséggel bír, ha az elkövető közfeladatot ellátó személyt bántalmaz.</p>

AMiskolci Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak büntette miatt indított eljárást egy miskolci férfival szemben. Az adatok szerint szeptember 28-án dél magasságában egy férfi miután nem adta át az utazásra jogosító menetjegyét el akart menni, előtte azonban bántalmazta az ellenőrt. A 47 éves miskolci férfival szemben a Miskolci Rendőrkapitányság indított eljárást, a gyanúsított szabadlábon védekezhet. 

A jegyellenőr az incidens kapcsán, nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett el.

Információs háttér

A Büntető Törvénykönyv (Btk) a közfeladatot ellátó személyek közé sorolja többek között a taxisokat, a tömegközlekedés dolgozóit, mentőszolgálat tagjait, az egészségügyi dolgozókat, a pedagógusokat, a tűzoltókat, a nyilvántartásba vett egyház tagjait, szociális munkásokat. A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetőjét a Btk. alapesetben három évig terjedő, míg csoportos elkövetés esetén akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

- B.-A.-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában