Helyi közélet

2010.09.04. 10:50

"Nem jó adósnak lenni"

<p>Miskolc - A forint svájci frankkal szemben tapasztalható gyengülése miatt sokan fogják a fejüket. De miként hat a változás az önkormányzatokra?</p>

Kimutatás nincs róla, de tudomásunk szerint megyénkből a megyei önkormányzat érintett benne.

Kérdésünkre, okozhat-e gondot a frank napjainkban tapasztalható árfolyam-emelkedése, dr. Ódor Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke a következőket mondta:

– Az eladósodás nem a 25 évre fölvett pénz jelenlegi árfolyam-ingadozásától függ. Az okot abban látom, hogy az előző négy évben az önkormányzatoktól jelentős pénzt vontak el. A felvett hitel és kötvény is a hiányzó forráskiegészítést szolgálta: működésre, fenntartásra kellett fordítanunk, továbbá saját erő biztosításához, bizonyos fontos fejlesztésekhez. Szinte minden megyei önkormányzat rákényszerült, egy részük euróban, más részük svájci frankban, vagy forintban, hogy banki ügylet által pótolja a hiányt. Ez nem volna tragédia, ha nem volna ilyen hektikus árfolyamváltozás. Most nagyon nem jó adósnak lenni – szögezte le az elnök.

 - ÉM-SzK -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában