Helyi közélet

2010.09.29. 13:36

Munka nélküli álláshirdetők

<p>Miskolc, Szerencs - A gyanú szerint országosan több tucat sértettet is megkárosított az a házaspár, akik hirdetésükben munkalehetőséget kínáltak. Arról azonban nem tájékoztatták az ügyfeleiket, hogy pénzt csak ők fognak keresni.</p>

A Szerencsi Rendőrkapitányságon tett feljelentés alapján üzletszerűen elkövetett csalás gyanúja miatt indult nyomozás. Az eljárás adatai szerint a gyanúsítottak külföldi munkalehetőségeket hirdettek az interneten. Telefonon történt előzetes egyeztetést követően a hirdetők utaztatás és egészségügyi alkalmassági vizsgálatok költségeire különböző összegeket kértek a jelentkezőktől, amelyeket egy általuk megadott számlaszámra kellett utalni.

Az eljárás adatai szerint a számlaszámot egydebreceni hajléktalan férfi nyitotta egy hajdúhadházi házaspár megbízásából. A gyanúsítottak azonban semmilyen álláslehetőséghez nem juttatták a sértetteteket, akinek a száma elérheti a félszázat.

A Szerencsi Rendőrkapitányság előterjesztése alapján a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a hajdúhadházi házaspárt. Az ügyben még további nyomozati cselekmények várhatóak.

- A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában