Helyi közélet

2010.09.16. 11:02

Melyik óvodásnak jár az ingyenes étkezés?

<p>Miskolc - Olvasónk szerint kislányának jár az ingyenes étkezés, az óvoda szerint nem.</p>

Két és fél éves kislányát beíratta az óvodába olvasónk, de felháborodva vette tudomásul, hogy hiába részesül gyermekvédelmi támogatásban, gyermeke nem kapta meg az ingyenes étkezést. Azt mondták neki az intézményben, hogy egy új rendelet szerint csak annak az óvodásnak jár a kedvezmény, aki betöltötte a harmadik életévét.

Olvasónk érdeklődött a helyi önkormányzatnál is (nem írta meg, melyik településen), ott azonban nem hallottak a rendeletről. Most nem tudja, mit tegyen, ezért hozzánk fordult segítségért. Mi problémáját Tóth Józsefnénak, a miskolci Százszorszép Óvoda vezetőjének továbbítottuk, aki lapunknak elmondta: mivel a közoktatási törvény lehetőséget ad rá, hogy már a 2 és fél évesek is járhassanak óvodába, ezért ők is jogosultak ugyanazokra a kedvezményekre, mint a 3 vagy annál idősebb óvodások. Ezt Miskolcon önkormányzati rendelet mondja ki. Hozzátette: lehetséges azonban, hogy más település önkormányzata más rendeletet hozott.

Az óvodavezető azt tanácsolja olvasónknak: az óvodavezetőnek említse meg, hogy a helyi hivatalban nem tudnak az említett szabályról, és kérje meg, hogy tisztázza a jogszabályi hátteret.

ÉM-HE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában