Helyi közélet

2010.09.13. 14:05

Közcélú munkásokat foglalkoztathatnak az árvízi helyreállításban részt vevő cégek

<p>Közmunkásokat is alkalmazhatnak az árvízi helyreállításban részt vevő vállalkozások - közölte hétfőn a Borsod megyei Hernádszentandráson Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár.</p>

Várhatóan még a héten életbe lép az a kormányrendelet, ami ezt lehetővé teszi, a program jövő március végéig tart. A költségeket az "Út a munkához" programra szánt keretből finanszírozzák. A vállalkozások az önkormányzatokhoz megegyező feltételekkel, vagyis 95 százalékos bér- és járulék támogatással foglalkoztathatják a közcélú munkásokat - fűzte hozzá a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

A foglalkoztatottak az árvízihelyreállítás minden feladatának elvégzésében hadra foghatók majd, így önkormányzati- és magántulajdonú épületek, utak, hidak és töltések, védvonalak újjáépítésében, helyreállításában. Czomba Sándor elmondta: a vállalkozások a helyi önkormányzattal, vagy magukkal a dolgozókkal is szerződhetnek, a támogatásként biztosított pénz felhasználását szigorúan ellenőrzik.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában