Helyi közélet

2010.09.25. 18:05

Hetedhét Pásztortüzek bényei módra

<p>Erdőbénye - Bloggerek főztek, kézművesek kirakodtak, borosgazdák bort kóstoltattak, párlatmester pálinkakurzust tartott, zenészek muzsikáltak, a kovács mesterséget mutatott, a kutyák barátkoztak, az emberek pedig jól érezték magukat.</p>

Nagyjából, ha nem is nagyon tömören, de így lehetne összefoglalni az Erdőbényén szombaton megrendezett Hetedhét Pásztortüzek fesztivált, amely az Erdőbénye fesztivál 2010 programsorozatába illeszkedik.

A tájház udvarán négy gasztroblogger – Fűszer és Lélek, Chili és Vanília, Malackaraj, valamint Lila Füge – szorgoskodott. Ezek a blognevek teljesen normális, kedves hölgyeket takarnak, akik ezer tennivalójuk között is szívesen leálltak beszélgetni az érdeklődőkkel. Mindannyian más és más stílust követnek, csak két dolog volt közös bennük. Az egyik az, hogy barátok, a másik pedig, hogy pásztorételeket kellett főzni. Azt nem kötötték ki előre, hogy csak magyar pásztorételek lehetnek az étlapon, ezért felkerült a kóstolók közé a szárd pásztortarhonya és a chilis bab is a gulyás mellé.

Ugyancsak a tájház udvarán tartott mesterkurzust a pálinkafőzés mikéntjéről Pelle László, aki meg is kóstoltatta mesterpárlatait a résztvevőkkel.

A délután folyamán kézműves játszóház, töménytelen mennyiségű zene, este pedig a hagyományos pásztortűz várta a résztvevőket.

BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában