Helyi közélet

2010.09.19. 19:51

Fazola-napok, negyedszer Miskolc-Újmassán

<p>Miskolc-Újmassa - Emlékező rendezvényt szervezett a fennállásának 50. évfordulójára készülő felsőhámori Kohászati Múzeum vezetése...</p>

Emlékező rendezvényt szervezett a fennállásának 50. évfordulójára készülő felsőhámori Kohászati Múzeum vezetése, a diósgyőri kohászokra is emlékezve, a helyi bányászokkal, erdészekkel, továbbá a Miskolci Egyetem anyag-, és földtudományi karaival, valamint a Rotary Club Miskolc szervezetével.

Az időpont, már negyedik esztendeje mindig szeptember közepe (az idén 18-19–én). A helyszín: Miskolc-Újmassán, a kies Garadna-völgyben lévő, az ipari örökség részét képező műemlékkohó környéke volt. A jubileumi esztendőben látványcsapolás, vízikerekes kovácsolás, öntészeti, anyagvizsgálati, illetve pályaválasztási bemutatók, továbbá az idén immár 10. alkalommal szervezett díszmű-kovácsverseny, és szakmai kulturális programok várták az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában