Helyi közélet

2010.09.03. 08:14

Egy a város, egy a gombavizsgáló is...

<p>Miskolc - Lesz-e változás a gombavizsgálatban, ha az önkormányzaté lesz a Búza téri piac?</p>

Miskolcon jelenleg csak hétköznap működik az egyedüli gombavizsgáló – a Búza téri piacon –, reggel 5-től délután 1 óráig. Így hétvégén nincs lehetőség bevizsgáltatni a túrák alkalmával szedett gombát, holott ilyenkor még nagyobb igény lenne rá. Létezik- e tartós és érdemi megoldás a gombaügyben? – erről kérdeztük Ivádi Istvánt, a piacot jelenleg üzemeltető Ikeron Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. igazgatóját.

– Költségtakarékosság miatt egy gombavizsgálót tud üzemeltetni a Búza téri piac. Hogy létezik-e érdemi és hosszú távú megoldás? – erről még korai lenne nyilatkozni, ám ennek ellenére szívügyemnek tekintem, hiszen én magam is imádom a gombát. – Előjáróban annyit elmondhatok, hogy először is megpróbáljuk felmérni, hogy mekkora igény mutatkozik a hétvégi gombavizsgálatra, majd ezt követően egyeztetnénk az önkormányzat illetékeseivel, és megbeszéljük, hogyan lehetne ezt a kérdést megoldani, mivel az anyagiak döntően meghatároznak mindent. Érdemes azonban megvárni a soron következő közgyűlési ülést – utalt arra a tényre, amelyről mi is beszámoltunk: a városháza javaslata szerint az önkormányzat megvenné az Ikeron tulajdonrészét, és így önkormányzati tulajdonba kerülne a piac.

A részletekre a közgyűlés döntése ismeretében visszatérünk.

ÉM-KV


Miskolcé lehet a Búza téri piac

eszak | 2010.09.01 08:42
Miskolc - Utolsó ülésükön döntenek a képviselők, megvásárolja-e az önkormányzat a Búza téri piacot.

Gombavizsgáló tanfolyamot terveznek Putnokon

boon | 2010.08.31 09:31
Putnok– Balázs Istvánné a Gömöri Népfőiskola Egyesület elnöke gombavizsgáló tanfolyam megvalósításán dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában