Helyi közélet

2010.09.13. 17:27

Edelény polgármesterjelöltjei

<p>Edelény - Molnár Oszkár, Nagy Attila, Németh András és Virág Tamás bemutatkozása.</p>

Molnár Oszkár, független

Országgyűlési képviselő, Edelény  polgármestere. 1998 tavaszán egyéni országgyűlési képviselői mandátumot szerzett. A 2002. áprilisi országgyűlési választásokon megvédte egyéni képviselői mandátumát. Az az évi önkormányzati választásokon elnyerte Edelény polgármesteri székét. A 2006. évi országgyűlési választásokon a Fidesz megyei listáján szerzett mandátumot. Ugyanabban az évben újraEdelény polgármestere lett. 2010-ben független jelöltként indult a választásokon, amelynek eredményeként ismét egyéni országgyűlési képviselő lett. Edelényt újjáépíteni és megújítani a várost, ami magába foglalja a Bódva védműrendszerének és a város csapadék-elvezető rendszerének rendbetételét is.


Nagy Attila, független

„1990-1994 között Edelény  polgármestereként dolgoztam. A várost – melynek vezetését egyetlen ciklusra vállaltam – fejlődő stádiumban, pénzmegtakarítással adtam át utódomnak. Ezt követően 14 évig a település legnagyobb oktatási intézményét, az akkor még Szabó Lőrinc Általános Iskolát vezettem. Többnyire oda mentem, ahol szükség volt önzetlen szolgálatra, most éppen az erdélyi Zsobok gyermekotthonának segítek. Erkölcsi értékrendem elemei a kodoszlato.tar.hu honlapom soraiból kiolvashatók. A rend és szabadság kívánatos harmóniájával a félelem légkörének megszüntetése – a kötelező alapfeladatok magas színvonalú ellátása – érdekelvű helyett értékelvű városvezetés megvalósítása.”


Németh András, Fidesz

„1978-ban költöztem Edelénybe, ahol azóta is élek családommal. 1991-től 2002-ig a Mátra Füszért, majd az Unió Coop Zrt. nagy forgalmat lebonyolító boltjainak vezetője voltam. 2002-ben önkormányzati képviselő lettem, 2006-ban újra megkaptam a szavazók bizalmát, azóta vagyok a város alpolgármestere. Azt szeretném, hogy Edelény elinduljon egy lendületes fejlődés útján, és a megye egyik legjobban működő vidéki városa legyen. Bízom benne, hogy az edelényiek látják azt, hogy bár már konkrét párttámogatást élvezek, kizárólag Edelény az első, és a politikai csatározásokat próbálom minél távolabb tartani a várostól. A jövőben is ehhez fogom tartani magam, amennyiben 2010-ben bizalmat szavaznak nekem az edelényi polgárok.”


Virág Tamás, Civil Összefogás Az Edelényi Változásokért E.

Szalonnán születtem. Feleségem családi tulajdonunkban lévő vállalkozásunkat vezeti. A katasztrófavédelem és a jogelőd polgári védelem hivatásos állományában végzett 34 évi szolgálat után alezredesi rendfokozatban nyugdíjba vonultam. Jelenleg családi vállalkozásomban tevékenykedem, mely 1993 óta nyereségesen működik, s 30 főt foglalkoztat. Iskolai végzettségeim: Testnevelési Egyetem, Kossuth Lajos Katonai Főiskola. Pártoknak nem vagyok tagja, azonban keresztény értékeket vallok és teszek értük évtizedek óta. Edelény Hegyközség, majd jogutód szervezetének, az Edelényi Hegyek Közösségének alapítója és elnöke vagyok 10 éve. Edelényben új várospolitikára, új városgazdálkodásra, új módszerre van szükség.”


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában