Helyi közélet

2010.09.09. 13:17

DVTK-ügy a miskolci közgyűlés előtt: Sürgősségivel, zárt ülésen

<p>Miskolc - A miskolci önkormányzat mai, cikluszáró ülésének napirendjén ugyan előzetesen nem szerepelt a DVTK-val kapcsolatos előterjesztés, de sürgősségi előterjesztés formájában a nap elején a képviselők szavazhattak a napirendre vételéről.</p>

A miskolci önkormányzat mai, cikluszáró ülésének napirendjén ugyan előzetesen nem szerepelt a DVTK-val kapcsolatos előterjesztés (annak ellenére, hogy a miskolci városháza által augusztus 30-án kiadott közleményében leíródott, hogy a klubot működtető DFC Kft. eddigi kizárólagos tulajdonosával, a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft.-vel augusztus 27-én szerződést kötött az Arago Zrt. kizárólagos tulajdonában lévő Borsodsport Invest Kft., és ennek értelmében utóbbi társaság 51,6 %-os üzletrészt szerezhet, amennyiben ezt a miskolci közgyűlés szeptember 9-én jóváhagyja), de sürgősségi előterjesztés formájában a nap elején a képviselők szavazhattak a napirendre vételéről.

A 45 tagú önkormányzati képviselő-testület jelen lévő tagjai végül 17 igen, 1 nem, 10 tartózkodás, és 7 nem szavazás mellett felvették a napirendi pontok közé a ,,Sürgősségi javaslat a Diósgyőri Sportliget fejlesztésével összefüggő befektetői kötelezettségvállalás módosításának elfogadásáról" címet viselő indítványt, és a ,,Javaslat a DFC Kft.-ben tőkeemeléssel történő üzletrész szerzésre vonatkozó megállapodás Miskolc Megyei Jogú Város közgyűlését érintő pontjainak jóváhagyása" elnevezésű előterjesztést is, és mindkettőt zárt tárgyaláson vitatják meg.

Napirend előtti felszólalásában dr. Szinay Attila (Fidesz) – mondanivalóját Káli Sándor (MSZP) polgármesternek, mint a közgyűlés levezető elnökének címezve – többek között azt is megemlítette, hogy ügyrendi problémák vannak, hiszen a napirend előtt ki kellett volna osztani minden sürgősségi előterjesztést, hogy arról ténylegesen szavazni lehessen, de például a diósgyőri focival kapcsolatosat sem kapták meg. Az Észak-Magyarország azon érdeklődésére, hogy miért zárt ülésen tárgyalnak a diósgyőri focival kapcsolatos előterjesztésekről, és hogy miért nem kapta meg egyetlen képviselő sem időben ezt az előterjesztéseket, Káli Sándor azt válaszolta, hogy zárt tárgyalásra azért kerül sor, mert ez az előterjesztés ,,egy harmadik személyt is érint, és ez az oldal kérte, hogy ne a nyilvánosság előtt vitassák meg a szerződés tartalmát", míg a másik felvetésünkre azt válaszolta, hogy ,,bár történt egy kis csúszás az elterjesztés kiosztásában, de az ebédidőt követően mindenki meg fogja kapni". Arról, hogy mi szerepel az általa előterjesztett sürgősségi indítványokban, Káli Sándor egyelőre nem kívánt nyilatkozni, csupán annyit mondott, hogy rövidesen ez is nyilvánosságra kerül.

Lapunk úgy értesült, hogy a DFC Kft.-ben történő üzletrész vásárlás mellett, a Diósgyőri sportliget használatbavételi jogát is átadnák 55 évre a diósgyőri labdarúgásban szerepvállalásra készülő befektetői körnek, amelyet a Borsodsport Invest Kft.-vel, illetve annak tulajdonosával, a Leisztinger Tamás milliárdos érdekeltségébe tartozó Arago Zrt.-vel lehet megszemélyesíteni.

A diósgyőri labdarúgással kapcsolatos sürgősségi előterjesztésekről a rendes napirendi pontokat követően, várhatóan este 7-8 óra körül tárgyalnak a közgyűlés tagjai, és a nap végén, az összevont szavazás végén döntenek róla, várhatóan a késő esti órákban.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában