Helyi közélet

2010.09.22. 07:11

Dugók ellen sárga villogó Miskolcon

<p>Miskolc - A déli tehermentesítő belvárosi szakaszán sárgán villognak a közlekedési lámpák.</p>

Miért állították sárga villogóra a közlekedési lámpákat a déli tehermentesítő belvárosi szakaszán? – kérdezte olvasónk, valamint megjegyezte, kedd reggel a Hatvanötösök útja és a Zsolcai kapu kereszteződésében sem működtek a forgalmat irányító lámpák. A Magyar Közút Kht.-nál érdeklődve megtudtuk, a Hatvanötösök útján álló lámpák műszaki hiba miatt sötétedtek el. A hibát azonban kedd reggel már észlelték, és azóta ki is javították. A tehermentesítő sárga villogójával kapcsolatban annyit mondtak el: a Szinva patak bontási munkálatai miatt az önkormányzat kérte, hogy állítsák folyamatosan sárga villogóra a lámpákat.

Gyorsítani akartak

Az önkormányzatnál Lévai István közlekedési referensnek tettük föl a kérdést, aki lapunknak elmondta: a villamospálya felújítási munkálatai és az ezzel járó útlezárások miatt jelentős forgalmi dugók alakultak ki a városban. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy az Erzsébet téren is felújítás folyik (melynek része a Szinva kibontása), ami miatt ezen a szakaszon egy forgalmi sávot le kellett zárni. A sárga villogóval a kelet-nyugat irányú közlekedést kívánták gyorsítani, valamint a forgalmi dugókat feloldani. Lévai István hozzátette: a jövő hét elején a tehermentesítőn visszaáll a rend, és a belvárosi közlekedés is könnyebbé válik egy kicsit, mert átadják a lezárt Tizeshonvéd utcát és hamarosan a Szentpáli utcát is.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában