Helyi közélet

2010.09.27. 07:57

Budapesten jártak az ináncsi óvodások

<p>Ináncs - Az ináncsi óvodások meghívást kaptak a Magyar Televíziótól egy budapesti kirándulásra.</p>

Szeptember 8-án Várkonyi Attila programigazgató-helyettes és Fiar Sándor műsorvezető régi ismerősként köszöntötte a gyerekeket, és felnőtteket a televízió székházában. (Mint azt korábban megírtuk, az árvízsújtotta ináncsi óvoda javára rendezett gyűjtést a Magyar Televízió augusztus 20-án, az összefogás napján.)

Az összefogás napjának fővédnökségét Schmittné Makrai Katalin, a köztársasági elnök felesége vállalta, aki szintén ott volt az MTV székházában, és vállalta a gyerekek kalauzolását. A gyerekek saját rajzaikat adták emlékül neki, az óvoda pedig daloskönyvet kapott ajándékba. A kis vendégek megnézték a jelmeztárat, ahol a jól ismert mesefigurák várták őket: Süsü, Mazsola, Manócska és a többi híres magyar mese szereplője, az óvodások felpróbálhattak néhány jelmezt is. Egy stúdióban közös produkciót adtak elő, valamint betekintést nyerhettek egy valódi műsorfelvétel kulisszatitkaiba. A nap további részében az állatkertbe látogattak, az odavezető úton megismerhették Budapest nevezetességeit. Kíváncsian és ámulattal nézték a Dunát, a hidakat, a hajókat, a Parlamentet és a Hősök terét. Az MTV gondoskodott a gyermekek vendéglátásáról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában