Helyi közélet

2010.09.03. 15:40

Bútorokat vittek Nyíregyházáról Felsőzsolcára és Ónodra

<p>Felsőzsolca, Nyíregyháza, Ónod - Összesen hét teherautónyi bútort ajánlottak fel a nyíregyháziak és a város környékén élők az árvízsújtotta borsodi települések lakóinak. Az adományokat az elmúlt napokban folyamatosan szállították el, pénteken az utolsó kamionnyi rakományt is útnak indították Felsőzsolcára és Ónodra. Az elosztásról egy helyi szervezet gondoskodik.</p>

A Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. felhívására két hét alatt csaknem 150 felajánlás érkezett. A nyíregyháziak és a környékbeliek több száz bútort és elektromos berendezést ajánlották fel, amelyek náluk már feleslegessé váltak, de még működőképesek, használhatóak, jó állapotban vannak - mondta el a Független Hírügynökségnek Hajzerné Hajnal Tünde PR-referens. A kft. a gyűjtés megszervezésén túl az adományok begyűjtését, valamint szállítását is vállalta, az elosztást viszont már az árvíz sújtotta területen működő Csatárlánc önkéntes szervezetre bízta.

Hajnal Tünde hozzátette: a Csatárlánc önkéntesei mérik fel az igényeket, ennek megfelelően juttatják el az emberekhez az adományokat. Pénteken az utolsó szállítmány is elindult Nyíregyházáról, szekrényeket, ágyakat, íróasztalokat, hűtőt, fagyasztóládát rakodtak a kamionra, amely a héten már harmadszor fordult adományokkal megrakodva.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában