Helyi közélet

2010.09.19. 13:53

Bölcsisek is járhatnak az alózsolcai óvodába

<p>Alsózsolca - Hétmillió forintos adomány révén idén ősztől bölcsődéseket is tud már fogadni az alsózsolcai óvoda. Sok szülő számára ez az egyedüli esély, hogy be tudja fejezni egyetemi tanulmányait vagy vissza tudjon térni a munkába.</p>

Soron kívüli adománygyűjtésre hívta az AmCham tagvállalatait az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítványa néhány hete: azonnali pályázatot írt ki az árvíz sújtotta térségek gyermekintézményeinek megsegítésére.

Az akció sikerének köszönhetően rövid időn belül közel 7 millió forintot utaltak át az alsózsolcai Fekete István óvoda számára az intézmény külső és belső felújítására. A folyamatos egyeztetések során igényként merült fel egy bölcsődei csoport indítása, ami komoly segítség a térségben lakó szülők munkavállalási esélyeinek növelésében.

Saját sütivel is

A felújított épületben az idén ősszel 125 óvodás és 12 bölcsődés kezdte meg az új tanévet, bár az intézmény vezetője közel harminc jelentkezést regisztrált a bölcsődei megnyitó hírére. Mint az intézményvezető, Fazekasné Baksi Piroska elmondta, sok szülő számára egyedüli esély a bölcsőde indítása ahhoz, hogy be tudja fejezni egyetemi tanulmányait vagy vissza tudjon térni a munkába.

A vasárnapi rendezett átadási ünnepségen az óvodások és bölcsődések szüleikkel együtt vettek részt. Az AmCham tagvállalatok képviselői is családjukkal érkeztek és saját késztésű süteménnyel vendégelték meg az alsózsolcaiakat.

– Az alapítvány számára is különleges alkalom a mostani, hiszen ilyen mértékű összefogásra ilyen rövid idő alatt még nem volt példa az elmúlt húsz évben. A bölcsőde megnyitásával idén először indíthattunk útjára egy olyan kezdeményezést, amit reményeink szerint a környékbeli befektetők példa értékűnek tekintenek és hasonló segítséget kínálnak fel a jövőben a régió rászoruló intézményeinek – mondta Rajki Zsuzsa, az AmCham Alapítvány kuratóriumának tagja.
Nagy Anna kormányszóvivő védnökként csatlakozott az eseményhez.

ÉM-SzK

Trungel Anna logopédusnak készül, negyedéves:

Kapva kaptam a lehetőségen, enélkül bonyolult lett volna gondoskodnom egyéves kisfiam felügyeletéről, hogy folytatni tudjam a tanulmányaimat. Ráadásul át kellett volna mennem levelező tagozatra, így sok pénzt is veszítettem volna: árvaságit, ösztöndíjat... Ráadásul, Ákos első perctől remekül érzi magát az új környezetében, örül, hogy gyermekek között lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában