Helyi közélet

2010.09.29. 18:20

Az Idősek Világnapján

<p>Miskolc - A megyénkben működő nyugdíjasklubok előadói, népdalkörei adták elő műsorukat.</p>

Október 1. az Idősek Világnapja, október hava pedig az idősek hónapja. A megyei rendezvények nyitóeseményeként szerdán a Megyeháza Dísztermében rendezték meg az Idősek Világnapja Gálát, mintegy 200 nyugdíjas érdeklődése mellett.

A rendezvényt Dr. Ódor Ferenc, a Megyei Közgyűlés elnöke, a Megyei Idősügyi Tanács elnöke nyitotta meg, aki köszöntőjében elmondta, a mai rohanó világban az egyik legfontosabb az idősek iránti tiszteletadás.

A regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság vezetője, Bodolainé Szabó Magdolna a nyugdíjakat érintő változásokat és a 2010. év tapasztalatait ismertette, Básti Ernő, Kassa óvárosának alpolgármestere pedig a két térség együttműködését, közös erőfeszítéseit méltatta. Spisák András, a Nyugdíjasok Megyei és Városi Képviseletének elnöke üdvözölte a szépkorúakat az ünnep alkalmából.

Ezután a legifjabb korosztály köszöntötte a vendégeket, majd a megyénkben működő nyugdíjasklubok előadói, népdalkörei adták elő műsorukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában