Helyi közélet

2010.09.19. 11:53

Az első Műút napok – átadták a folyóirat díjait

<p>Miskolc - A nemzetközi filmfesztivál keretein belül rendezték meg az első Műút napokat pénteken és szombaton – a Miskolcon megjelenő folyóirat a hazai esszé helyzetéről, szerepéről, lehetőségeiről tartott konferenciát, a téma neves előadói – így Radnóti Sándor, Vári György, Selyem Zsuzsa, Bazsányi Sándor – részvételével.</p>

Kiállításon mutatták be az eddigi címlapjaikat és Lakatos István képregény-rajzait. A program részeként találkozhattak az érdeklődők Vágvölgyi B. Andrással, akinek Kolorádó Kid című filmjét itt vetítették először, Budapesten kívül. A Hajtűkanyar alkotócsoport bemutatkozása, Béki István performansza egészítette ki az első Műút napokat. Ez az esemény teremtett alkalmat arra is, hogy átadják a folyóirat nívódíját: Műút-díjas lett Seres László (képzőművészet), Dunajcsik Mátyás (kritika), Bán Zoltán András (irodalom), és Perneczky Géza (művészeti írás) – a Kölnben élő szerző nem lehetett jelen az átadáson, így később kapja meg Varga Éva szobrászművész utcakövet formázó alkotását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában