Helyi közélet

2010.09.17. 14:01

A "Mechapark" első fecskéje

<p>Miskolc - Félmilliárd forintból építi meg gyárát a Miskolci Mechatronikai Ipari Parkban a Wet Wipe Kft.</p>

Csütörtökön ünnepélyes keretek között elhelyezték az elsősorban impregnálószereket, impregnált és száraz törlőkendőket és kozmetikai szereket előállító Wet Wipe Kft. új üzemének alapkövét a Miskolci Mechtronikai Ipari Parkban. A telephely kialakítása és az ahhoz kapcsolódó technológiai fejlesztés mintegy 500 millió forintba kerül. A „Mechapark” közel 40 kektáros bővítésének köszönhetően nyílt lehetőség zöldmezős beruházásokra, amelyek sorát a Wet Wipe Kft. nyitja meg. A már épülő gyár 2011 elején kezdi meg működését.

Helyi érdekeltségű vállalkozások is

Káli Sándor polgármester az alapkőletételen elmondta, hogy ez az alkalom egy hosszú, tudatos munka első eredménye és reményét fejezte ki, hogy hamarosan „újabb alapkőletételek és üzemátadások miatt kell majd az ipari parkba járni”. Dr. Halmai Gyula, a Miskolc Holding Zrt. elnök-igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy ez az alapkőletétel azért is fontos, mert jelzi: nemcsak a külföldi cégek, hanem a helyi érdekeltségű vállalkozások is képesek a folyamatos fejlődésre.

A piac kihívásai

Kohányi Ferenc, a Wet Wipe Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Miskolci Mechatronikai Ipari Parkban való megjelenésük arra biztosít cégüknek alapot, hogy a legkiválóbbak közé jussanak és a piac egyre elismertebb szereplőjévé váljanak.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában