Helyi közélet

2010.08.04. 16:10

Szökik a víz a Barlangból Miskolctapolcán

<p>Miskolc - A fürdő falaiból is ömlik a víz, annyira magas a talajvíz szintje. Megoldás nincs, várják a szárazságot.</p>

Feltört a víz a Barlangfürdő előtt – jelezte lapunknak egyik olvasónk. Arra is kíváncsi volt, ezt miért nem szüntetik meg, miért hagyják, hogy elfolyjon a víz. A válasz: nem tudják megszüntetni. Persze ezt nem mi mondtuk, hanem Fridély László, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezető igazgatója.

Megtudtuk: az esőzések miatt annyira magas a talajvíz szintje, hogy a beton és a díszburkolat alól is feltör a víz. A magas vízállás miatt a barlang falából is ömlik, a kagylómedence oldalából pedig patakokban folyik a víz – sorolta. Ez ellen sajnos nem tudnak semmit tenni – folytatta –, a MIVÍZ Kft. szakemberei időnként kiszivattyúzzák, de tartósabb szárazság kellene ahhoz, hogy a jelenség megszünjön. Hangsúlyozta: a falakból csorgó vízet rendszeresen bevizsgáltatják, de ennek olyan a minősége, mint a medencékben található vízé. Az ügyvezető igazgató azt is elmondta, 50 éve nem volt ilyen a Barlangfürdőben és környékén.

 - ÉM-SZR -


Nincs élmény, nincs fürdő...

eszak | 2010.08.04 09:53
Miskolc - Szlovákiából érkezett a panaszos telefonáló: Miskolcon nincs élményfürdő, de már strand is alig...


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában