Helyi közélet

2010.08.14. 17:19

Épül a Holdam-udvar

<p>Miskolc - Nemrég hírt adtunk róla, hogy a Holdam Egyesület civil anyaközpont és családbarát közösségi tér kialakítását kezdte meg a miskolci Weidlich-udvarban, az önkormányzattól kapott ingatlanban. Az egyesületben tevékenykedő anyák önerőből vállalták a hely felújítását a városban és környékén élő családok, szociálisan érzékeny támogatók és családbarát cégek segítségével. Szombaton kezdődött a munka, a nyitást januárra tervezik.</p>

Milyen lehetőségeket biztosítanak majd a Holdam-udvarban? 

A családias, barátságos helyen várandósok és édesanyák jöhetnek össze kötetlen beszélgetésekre, megszoptathatják, tisztába tehetik gyermekeiket, megpihenhetnek a belvárosi ügyintézés közben. Családi programok (baba-mama jóga, szülésfelkészítő, táncórák), előadások, képzések, családtanácsadás és további események várják az érdeklődőket. Azok az édesanyák, akiknek korlátozottak a lehetőségeik (apa dolgozik, nagymama távol van) vagy egyedül érzik magukat kisgyermekük mellett, itt támogató női közösségre lelhetnek, s megoszthatják egymással kérdéseiket, félelmeiket, tapasztalataikat.

Milyen felajánlásokkal segíthet az, aki fontosnak tartja a családbarát közösségi tér mihamarabbi megnyitását?

Az egyesület várja a felújításhoz szükséges anyagok (faanyag, kevert beton, festék, burkolóanyag stb.) és az önkéntes szakmunka (fűtés- és vízvezeték-szerelés, asztalosmunka, burkolás) felajánlását. Kontakt: Kishonthy-Kardos Rita 06/20-452 6723. Továbbá egyszeri pénzbeli hozzájárulással is segíthetik az anyaközpont megszületését – Számlaszám: 12046133-01017775-00100001.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában