Helyi közélet

2010.08.30. 10:29

Nézőpont: Ropogós Mogyorós

<p><em>Kevés olyan embert ismerek, aki ne szeretné a csokoládét. Mert a csoki édes, még akkor is, ha kicsit keserű, mert a csoki mosolyt csal az arcokra, a csoki lehet ajándék, lehet dísz a fenyőfán, vagy téli estéken a bögrénkben gőzölöghet. A csoki ott van a szülinapi tortán, a sütemények tetején, és a csokit annyira szereti mindenki, hogy akár fesztivált is szervezhetnek köré.</em>&#160;<strong>Hegyi Erika jegyzete</strong></p>

Így történt ez már harmadik alkalommal Szerencsen, ahol bár a régi édesipari vállalat megszűnt, de a csokigyártást azért mégsem tűnt el egészen. A most működő üzem a szerencsi csoki hagyományos ízeit megőrizve hódítja meg az emberek szívét.

fesztivál persze nem csak arra volt jó, hogy vidám zene mellett szórakozzanak és majszolgassanak az emberek, hanem arra is, hogy kicsit keseregjenek. Keseregjenek, hogy hová tűntek a jó, magyar gyárak, melyek munkát adtak szinte az egész városnak, termékeiktől pedig szinte roskadoztak a magyar boltok polcai. Ki ne emlékezne a selymes, szerencsi  Bocira, a ropogós Mogyorósra vagy a régi Tibire. Mára ők is átalakultak. Mint ahogy a világ körülöttünk.

- Hegyi Erika -


Tokaji folyik az óriás bonbonból

eszak | 2010.08.29 19:59
Szerencs - A harmadik csokifesztiválon elkészült a világ legnagyobb bonbonja.

Bemutatták Szerencsen a világ legnagyobb bonbonját

fuggetlen | 2010.08.29 19:58
Szerencs - A világ legnagyobb bonbonját készítette el segítőtársaival Ekker Róbert helyi szobrászművész a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen. A csokiszobrot a városban vasárnap rendezett csokoládéfesztiválon mutatták be.

Elkészült a világ legnagyobb bonbonja Szerencsen

boon | 2010.08.29 13:14
Szerencs - Vasárnap délelőtt bonyolították le az a mérést, amelynek eredményeként kijelenthető, hogy a Szerencsen zajló III. Országos Csokoládéfesztiválon elkészült a földkerekség legnagyobb bonbonja.

</script>

</div>

<hr />

</div>

// ]]>]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában